Simontorps kulturvandringar

Adress: Simontorp 1166, 280 64 Glimåkra Visa karta

Adress: Simontorp 1166, 280 64 Glimåkra

Vi erbjuder både guidade vandringar och möjligheten att gå uppmärkta vandringar med hjälp av karta.

Simontorp är en fastighet med anor från 1300-talet. Boningshuset är byggt ca 1650 och de stora ladugårdslängorna är från 1860-talet. Simontorp har både skog, myrar och betesmark och vi kan därmed visa upp kulturarv från både skog och jordbruk.

Simontorps Kulturvandringar erbjuder både guidade vandringar och möjligheten att gå uppmärkta vandringar med hjälp av karta. I verksamheten fokuserar vi på de människor som bott och verkat i Simontorp. Det är våra föregångare här som har skapat det unika kulturlandskap vi kan visa upp. Vi illustrerar historien med fotografier ur vårt digra arkiv.

Aktuella teman för vandra-på egen-hand är Landskapshistoria, Skogshistoria, Stenmurar (stengärden), Beredskapshistoria, Kultur för alla samt vårt Utemuseum. Pris: 50 SEK per person (20 kr för barn/ungdom). Ta en karta och följ markeringarna för den temavandring du vill gå.

Årets stora nyhet är två specialarrangemang. En vildmarksvandring utmed Rönnebodaån och Simontorpsmyren (20 september) samt en guidning på 1100-talsborgen Skeingeborg utanför Osby (17 maj).
Sommarens övriga guidningar sker 3 maj, 7 juni, 5 juli, 16 augusti och 6 september.

Välkomna!

Visa mer

Om denna aktivitet