Kulturhistoria för alla - vandra på egen hand

Adress: Simontorps Kulturvandringar, 28064 Glimåkra Visa karta

Adress: Simontorps Kulturvandringar, 28064 Glimåkra

I Simontorp har människor arbetat, levat och dött. Små och stora händelser har lämnat ekon som ännu går att se, som 1841 års stenbro, andra världskrigets beredskapsvärn och Simontorps kvarn och sågverk från 1930-talet.

På en promenad som håller sig inom hundra meter från det gamla sågverket kan man ta del av en stor dos kulturhistoria. Här har människor arbetat, levat och dött. Små och stora händelser har lämnat ekon som ännu går att se.
Det var i denna typ av miljöer som det stora flertalet människor levde och arbetade i för hundra år sedan. Eftersom sågverket ännu är aktivt är området lätt att ta sig fram på. Följ med på en kort men spännande upptäcktsfärd som visar torpet där gamla bysmeden Bordin bodde, resterna efter kolmilorna från världskrigen mm.

Vandringen utgår från vår startskylt där man kan betala för en broschyr med karta och information. Sedan är det bara att följa sin leds markeringsfärg och gå på upptäcktsfärd. Denna vandring är den kortaste av våra ”vandra på egen hand” och håller sig inom en radie av 100 meter från sågverket.

Visa mer

Om denna aktivitet